Privacyverklaring LiF Wonen

Privacyverklaring LiF Wonen

 

KvK-nummer: 62482416

Rechtsvorm: Vennootschap Onder Firma

Naam: LIF Wonen

Postadres: It Vegelinskampke 2, 8491PD Akkrum

Afleveradres: Groesweg 46, 5993 NN Maasbree

 

Privacybeleid

LiF Wonen is een detailhandel via internet in producten voor de inrichting van je woning en aanverwante artikelen. Via onze website verkopen wij producten van merken uit binnen- en buitenland. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonsgegevens genoemd. In sommige gevallen werken wij daarbij samen met andere organisaties en/of bedrijven.

 

Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de persoonsgegevens die wij verzamelen. Persoonsgegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de privacywetgeving. Dit houdt in dat wij:

 

  • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen;
  • het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • jouw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de producten te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • wanneer wij jouw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor  te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken.

 

 

Als je naar aanleiding van onze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via onderstaande contactgegevens.

Telefoon: 085-20 10 210

E-mail: info@lif-wonen.nl

Postadres: LiF Wonen, It Vegelinskampke 2, 8491 PD Akkrum

 

Gebruik van persoonsgegevens 

Bij het aanvragen van informatie of een aankoop via onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn, zoals hieronder vermeldt. Afhankelijk van wat je bij ons aanvraagt of aankoopt verwerken wij je gegevens. Zo verwerken wij je adresgegevens alleen wanneer je online bij ons besteld en kiest voor het laten bezorgen, dan spelen wij de gegevens door aan de transporteur.

 

Persoonsgegevens
Afhankelijk van de aankopen en functionaliteiten die je op onze website doet, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jouw verwerken:

  • naam
  • bedrijfsgegevens
  • e-mailadres
  • NAW-gegevens
  • telefoonnummer
  • IBAN
  • informatie die je zelf invult in een open veld, zoals een bericht in het contactformulier
  • informatie die je zelf met ons deelt, bijvoorbeeld via een e-mailbericht of telefoongesprek
  • inloggegevens
  • gegevens over je account van LiF Wonen
  • technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, MAC-adres, identifiers in cookies en jouw surfgedrag op onze website

 

 

Doeleinden

Wij verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

 

  • om jou de mogelijkheid te bieden artikelen te bestellen via onze website en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op onze website
  • om jouw bestelling te verwerken en je te informeren over het verloop daarvan
  • om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch
  • om eventuele klachten of retouren te verwerken
  • om je te benaderen over je klacht omdat we daar onderzoek naar willen doen
  • om met jou te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of post
  • om jouw gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we je kunnen bereiken wanneer je iets gewonnen hebt
  • om onze website te verbeteren
  • om je te benaderen een review op onze website achter te laten, naar aanleiding van een aankoop via onze website

 

Verstrekking aan derden

Wij geven de door jou ingevulde gegevens door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten of aangevraagde diensten. Zo maken wij onder andere gebruik van een derde partij voor de verwerking van de iDeal-betalingen in onze webshop en geven we je gegevens door aan de transporteurs om de bestelling op het opgegeven adres te bezorgen.

 

Hoe gaan derden hiermee om?

Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er (o.a.  door middel van een verwerkersovereenkomst) voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

 

Wettelijk verplicht of toegestaan

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk toegestaan of verplicht is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons kan opvragen, in dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

 

Profilering en cookies

Graag maken wij je bezoek aan onze website persoonlijk. Wij combineren jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen (zoals de gegevens uit je account en je aankopen in onze webshop) met elkaar, om jou de beste online ervaring te kunnen bieden. Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan onze cookieverklaring.

 

Beveiligen en bewaren

Wij nemen de nodige beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw verstrekte persoonsgegevens te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat alleen de betrokken personen toegang hebben tot de gegevens en dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is voor onbevoegden.

Wij bewaren de gegevens onder jouw account. Je kunt ten alle tijde de gegevens opvragen, aanpassen of laten verwijderen. Uitgezonderd zijn gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Aanmelden voor het ontvangen van onze nieuwsbrief is tot wederopzegging. Bij elke mail die je ontvangt is de mogelijkheid aangegeven om je uit te schrijven. 

 

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat gelinkte websites op een veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd de privacyverklaring van de desbetreffende website voor meer informatie over de manier waarop zij met jouw gegevens omgaan.

 

Minderjarigen

Jongeren tot en met 16 jaar mogen uitsluitend onder toezicht van de ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. De actuele privicayverklaring wordt op onze website gepubliceerd. Jouw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden. Het is aan te raden om de actuele privacyverklaring regelmatig te raadplegen, zodat je van wijzigingen op de hoogte bent.

 

Inzage, wijzigen of verwijderen van jouw gegevens

Als je een account bij ons hebt kun je aanvragen om je gegevens in te zien en te wijzigen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice van de Babymolen:

Telefoon: 085-20 10 210

E-mail: info@lif-wonen.nl

Postadres: LiF Wonen, It Vegelinskampke 2, 8491 PD Akkrum

 

Om misbruik te voorkomen vragen wij je - bij een schriftelijk verzoek tot inzage - je te identificeren. Dit kan door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen, maar vergeet niet om op de kopie het BSN en pasfoto af te schermen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de ‘KopieID’ app.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

We doen er alles aan om je gegevens zo goed mogelijk te beschermen en bieden je ruimte om te allen tijde in te zien of te wijzigen. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

 

Inwerkingtreding

Deze (vernieuwde) privacyverklaring is in werking getreden op 18 mei 2018

 

Lees meer:

Cookiebeleid

Algemene voorwaarden